Om te beginnen… spreek je mijn naam niet uit zoals u waarschijnlijk zou denken. ” Ma-jen ” is namelijk de goede uitspraak van mijn naam. Ik ben een Noord-Hollandse dame die haar hart verloren heeft aan het ontwerp vak. Ik heb zowel een grafische als product achtergrond die ik dan ook graag combineer. In mijn werk wil ik gewoontes en verwachtingen doorbreken. Ik wil niet alleen mooie en handige producten maken maar ook prikkelen door iets extra’s toe te voegen aan een product om zo de mensen meer contact te laten maken met wat ze gebruiken. Ik vind het prachtig om mensen uit hun dagelijkse sleur en veilige wereldje te trekken door hun zintuigen te prikkelen. Ook vind ik het fijn af en toe een knipoog en vleugje humor toe te voegen.

STOOK is een juwelencollectie van porselein, opgericht door Mianne de Vries. Met haar liefde voor porselein creëerde ze dit unieke sieradenlabel. De porseleinen sieraden van STOOK moet je dragen met liefde, en dat is de reden dat ze voor dit materiaal heeft gekozen. De collectie bestaat op dit moment uit ringen, ketting, oorbellen, broches en pins. De STOOK-collectie groeit en binnenkort zullen er meer unieke porseleinproducten aan de collectie worden toegevoegd!

Mianne de Vries is als kunstenaar bekend geworden door onder andere het winnen van de Volvo Design Challenge in 2014 met haar ‘Capture Vase’. Ze ontwikkelde een vaas met een verhaal door een ‘black box’ te maken waarin een pinhole camera en een donkere ruimte samen maken dat je onderweg een omgeving naar keuze kunt projecteren op je vaas. Zo vereeuwig je dat bijzondere, romantische of unieke plekje op een vaas die daarna je woonkamer siert. Prachtig gedaan!

Mianne werkt bij het vervaardigen van haar producten met porselein in plaats van aardewerk. Porselein biedt door de unieke eigenschappen veel meer beleving, uitstraling en gevoel. En juist die zaken maken de sieraden van Mianne de Vries (STOOK collectie) zo bijzonder. Je hebt echt iets in handen! 

Porselein heeft als eigenschappen dat het sterk en geurloos is, maar wat nog belangrijker is: het verkleurt niet. Er worden uit scheepswrakken die soms wel honderden jaren oud zijn nog porseleinen producten gehaald die niets aan kleur hebben verloren. 

De sieraden van de STOOK collectie draag je lang en met liefde…